dilluns, 2 de desembre del 2013

Happy Thanksgiving!

Dono gràcies per la família que tinc, pels amics, tots els amics, que sempre hi són i per l'acollida que tinc en un país tan llunyà de casa; dono gràcies per estar envoltada de gent tan fantàstica. I gràcies especials per la Kissi!

El Thanksgiving, el conegut Dia d'Acció de Gràcies és una tradició religiosa que es celebra a principis de Nadal per donar les gràcies per allò que tens (tradicionalment per agrair a Déu la collita de la temporada, als EUA es centra en els colonitzadors que van tirar endavant el país amb l'ajuda els indis nord-americans). Aquí als Estats Units la gent es reuneix amb la família i el amics al voltant de taula per celebrar aquest GRAN dia amb un GRAN àpat.

Aquest va ser el meu primer any experimentant el Thanksgiving americà fora de les pantalles i us he de dir que és talment com us ho imagineu ¡de pel·lícula! perquè a la realitat tampoc hi faltaven el típic turkey (un gall d'indi) amb l’sttufing per dins (un "revoltillo" amb carn de porc, alguna verdura i pa torrat), l’apple pie (pastís de poma), el puré de patates, l'estofat i... centenars de plats més. Bé, potser no centenars però si desenes! A taula, tothom tenia plats enormes de menjar i la gent encara s‘aixecava per repetir més d’una vegada (de fet, crec que Thanksgiving et dona en unes hores tot l’aliment necessari per un mes). Nosaltres estàvem asseguts a les taules del menjador (deuríem ser uns 30) i a la cuina, atapeïda amb coberts, cassoles i safates, hi havia els plats cuinats impregnant la sala una olor molt casolana. Però es que a més, aquest any va ser festa grossa doncs el Thanksgiving va coincidir amb el primer dia de Hannukah, una celebració jueva que dura 8 dies. I com que aquí Brooklyn hi ha una comunitat jueva molt gran, el dia 28 es va convertir en l'esdeveniment del Nadal, Happy Thanksnnukah!

No tinc gaires fotos d’aquell dia (si... ja sé que tothom volia la foto del gall d’indi...) però us en penjo un parell o tres de la parade, un cercavila o cavalcada, que es celebra cada any el matí de Thanksgiving a Manhattan. La característica principal (a part que des de fa uns any té el nom dels gran magatzems Macy’s que són els seus patrocinadors, com els equips de bàsquet...) és que pràcticament cada carrossa va acompanyada d’un globus gegant i un numeret musical en viu!




PD1: val, potser he exagerat amb les quantitats de menjar, però si t'ho proposes si que pots menjar molt, massa!
PD2: no sé si ho heu vist però responc tots els comentaris així que si mai heu comentat podeu tornar enrere per fer-hi una ullada!

3 comentaris:

  1. Ostres, aquesta cavalcada li agradaria a la Netsanet!!!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies a tú per sé com ets!!
    Saps què? un té el que és mereix!!!

    EstherQ

    ResponElimina
  3. Més rodó impossible, coincidint les dues festes i tot, això si que és encertar-ho de ple. Ja se que tot et sembla una pel·lícula però la parade és el que a mi més m'ho ha fet pensar, deuria ser una passada....
    Me n'alegro molt que ho estiguis gaudint tant. Una abraçada

    ResponElimina